Over ons

KENNEL VON DER KAISERQUELLE

OVER ONS

Een korte historiek van het ontstaan van de kennel von der Kaiserquelle:


In 1980 werd ik als Robby Dekeyser geboren, als het ware tussen de Duitse Herders. Mijn passie voor dit prachtige ras is dan ook niet verwonderlijk. Mijn ouders hadden destijds een gekende en succesvolle kennel te Paal-Beringen die talloze kampioenen heeft voortgebracht, waaronder een vice-wereldkampioen én wereldkampioen. De kennel van mijn ouders had te lijden onder privé-omstandigheden, maar toch kon ik steeds een Duitse Herder houden uit de bloedlijnen die mijn ouders hadden opgebouwd. In 2007 nam ik echter afscheid van mijn geliefde Queena,  de laatste echte afstammeling uit de bloedlijnen van mijn ouders.


Het tijdperk was dus aangebroken om een nieuwe kennel op te richten, en de Kennel von der Kaiserquelle was geboren.

‘Kaiser’ uiteraard als afgeleide van mijn familienaam en ‘Quelle’ staat voor bron.

Een Kaiserquelle betekent daarnaast ook een bron van uitstekende kwaliteit.


Efaam was de eerste aanwinst van de nieuwe kennel, omwille van haar 3-4 inteeld op Fado von Kartago. Deze bloedlijn werd dus terug gecombineerd met de lijn van het Muikenshof, en zo werd de draad weer opgepikt. Verder zorgde de combinatie Darja en Depko voor een prachtige nest, die de basis vormden voor een nieuwe en zeer krachtige bloedlijn.


Maar ook de schoonheidslijnen bleven zeker niet achterwege. Fedra is sinds haar 8 maanden bij ons en heeft overschot aan temperament en schoonheid. Kanto is een speelse hartenveroveraar die uit een prachtig topnest vanuit de combinatie Iarco met Cameron is verdergekomen. Met onze lieve en mooie Lisa hebben we een andere bloedlijn van topkwaliteit zodat we kunnen combineren in de toekomst.

De oorsprong voor onze bloedlijnen hebben we te danken aan Markus van Status Quo. Deze prachtige en goed verervende reu kozen we als basis omwille van zijn karakter, schoonheid, werkdrift en gezondheid.


Het trainen, africhten en fokken van goede werkhonden kan je nu eenmaal niet alleen. 

Graag wil ik hierbij dan ook iedereen van harte bedanken die onze kennel mee hebben gebracht tot wat hij vandaag is.

Ik zal mijn gehele leven het ras van de Duitse Herder een warm hart toedragen en zal erop toezien dat elke nest die voorkomt uit onze kennel het ras alle eer aandoet.


Robby Dekeyser


"Een Kaiserquelle is een bron

van uitstekende kwaliteit"

Copyright @von der Kaiserquelle